Zone Bar

Spiced Caipirinha

Zimní koktejl, který připomíná svařený hruškový džus, voní vánočním kořením  a přesto z něj vnímáte španělskou horkokrevnost a radost ze života. Tak přesně takový je náš nový lahodný drink Spiced Caipirihna. Překvapí vás velmi příjemnou kombinací ingrediencí, které připomínají čerstvě upečený štrůdl. Cachaca, vytvořená z pravé cukrové třtiny, která je jeho nezbytnou součástí vás přenese do divokého Španělska.

Vychutnejte si tuto jedinečnou kombinaci, která vás pohladí.

Nechce se Vám čekat na návštěvu našeho Zone Baru v centru Prahy a chcete si tenhle zimní skvost nachystat sami doma? Řekneme Vám, jak na to.

 

Co si připravit?

5cl Cachaca (Velho Barreiro Traditional Cachaca – my používáme tuto)

5cl hruškovy džus

2 lžičky třtinového cukru

1/2 limetky nakrájenou na kostičky

Koření

 

 

A jak na ni?

Připravte si nízkou širokou sklenici (whiskovku). Rozkrojte polovinu limetky na čtvrtiny a vzniklé kostičky rozmačkejte ve sklenici se dvěma lžičkami třtinového cukru. S velkou pravděpodobností máte s tímhle grifem zkušenost z nezaměnitelného Mojita. Následně dosypte do sklenice ledovou tříšť, nebo led a sklenice na drink je nachystána.

A teď přijde to hlavní. Do shakeru nalijte Cachacu, hruškový džus a namíchané koření (muškátový ořech, skořice, hřebíček, badyán nebo jakékoliv „sladké“ koření, které máte rádi). Všechno pečlivě promíchejte a nalijte do připravené, ledem naplněné sklenice. Cítíte tu vůni? Skvěle, brzy máte přípravu za sebou a můžete si drink s chutí užít. Jediné co zbývá, je vše odspodu nahoru promíchat tipyckým pohybem barmanské lžičky a ozdobit plátkem sušené nebo čerstvé hrušky.

A máte hotovo.

 

A nezapomeňte, že Spiced Caipirinhu vám vždycky připravíme i v ZONE Baru…